Bedrijfsprofiel

P. Rijn Wamel BV wordt sinds 1991 geleid door Jan en Lian van Ingen. Zij zijn inmiddels de 3e generatie boomkwekerij van Rijn in Wamel. Hubertus van Rijn plantte in 1905 de eerste vruchtboomonderstammen in het Land van Maas en Waal, naast zijn leraarschap aan de tuinbouwschool. Vier zonen volgden hem op in het boomkwekersvak, waaronder Petrus, de grondlegger van het huidige bedrijf aan de van Heemstraweg.

Sinds 1952 is het bedrijf centraal gelegen aan de provinciale weg in het Land van Maas en Waal.

Kweekten onze voorouders nog hoofdzakelijk voor de Nederlandse markt; inmiddels vinden de vruchtbomen van onze kwekerij hun weg naar boomkwekers, coöperaties en professionele fruittelers in geheel Europa. De percelen waar onze eigen productie plaatsvindt bevinden zich allen in een straal van 25 km van het bedrijf. Alle percelen liggen in het Land van Maas en Waal.

Het land van Maas en Waal grenzend aan de Betuwe is van oudsher hèt gebied van Nederland waar de productie van fruit geconcentreerd ligt. Appels, peren en kersen werden en worden hier nog op grote schaal geteeld door de fruittelers. Deze unieke centrale ligging maakt dat boomkwekerij Van Rijn dicht bij de fruittelers staat.